Stralen van geluk

27/08/2019

Cakes en taartjes
Een traan biggelt langzaam over mijn wang. Zondagmiddag 16.00 uur en het huis heeft zich gevuld met de zachte kaneelgeur van de appeltaart die in de oven staat. Ik heb hem niet gemaakt en ik heb er ook niet aan meegeholpen. Mijn dochter is het laatste jaar expert geworden in het maken van cakes en taartjes. En dat niet alleen, ze heeft zich, tegen wil en dank, heel veel eigen moeten maken. Ook de dingen die ze liever samen met mij had willen leren.

Moi, met een beeldige outfit en stralende lach
Ik was het afgelopen jaar altijd bezig. Zo ook deze zondag. Ik typ, teken en reken. Graag zou ik willen zeggen dat ik ervan geniet. Dan had ik een foto op Facebook gezet van mijn frisse, opgeruimde werkkamer en moi met een beeldige outfit en stralende lach achter de laptop. Helaas, dat is niet zo. Een aftandse joggingbroek, een doffe uitstraling en een uitgroei van hier tot Tokio, verraden de belastende gedachtes die ik me eigen heb gemaakt. Het ontwikkelen van een nieuwe productlijn naast een overvolle praktijk en het geven van trainingen, bleek een grote uitdaging. De hoeveelheid werk was te overzien, maar het waren mijn twijfels die me het meest in de weg zaten. Ben ik dit niet voor ‘Jan met de korte achternaam’ aan het doen, wat als het allemaal niet werkt? Ik vraag me af of ik wel opgewassen ben tegen alles wat erbij komt kijken om mijn droom te gaan verwezenlijken.

Lunchen, lachen, winkelen en het leven vieren
Ik heb faalangst en voel me steeds vaker minder flink dan anderen. Al die uren, dagen, weken en maanden die dit project nodig bleek te hebben om tot wasdom te komen, had ik met mijn gezin kunnen zijn. We hadden hele zondagen samen taarten kunnen bakken, de oma’s zouden stralen van geluk en mij prijzen om mijn goede moederschap. We zouden aan de eettafel samen huiswerk doen en daarna op een holletje naar de stad gaan. Lunchen, lachen, winkelen en het leven vieren. En toch voelde ik diep vanbinnen dat er iets anders moest gebeuren.
En hier staan ze dan, elf huidverzorgingsproducten op een rij, natuurzuiver, vegan en bomvol met de krachtigste ingrediënten vanuit de hele wereld.

De mantra ‘dit kan ik niet’ verdwijnt onopgemerkt
De reacties van mijn proefpersonen stromen binnen. ‘Nog nooit voelde mijn huid zo zacht’. ‘Ik weet niet wat er gebeurt, dit zijn wondermiddelen’. Laura schrijft: ‘door de Holistic Beauty Therapy ben ik mij meer bewust geworden van mijn schoonheid. Ik heb dingen gedaan die ik vorig jaar voor onmogelijk had gehouden. Ik voel me mooi en zelfverzekerd en ga een traject starten dat me voorbereidt op een geweldige leiderschapsfunctie’.
Nu… op dit moment trekt in mijn gedachten een complete fanfare van gelukkige vrouwen voorbij. Stralende, dansende en luid zingende vrouwen die geleerd hebben om met meer compassie naar zichzelf te kijken. Die ‘s ochtends opstaan en hun dag beginnen met het fijnste schoonheidsritueel ooit. De mantra ‘dit kan ik niet’ verdwijnt onopgemerkt uit mijn gedachten, net zo stiekem als dat het zich in mijn hoofd had geëtst. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar.

Ik laat het achter me
Mijn hoofd voelt licht, de tranen komen. Wat geknutsel leek, is nu een bewezen methode. Wat onuitgesproken en vaag was, lijkt in woorden te zijn gevat. Het verhaal waar ik zo naar zocht maar waar ik me niet mee durfde te verbinden heeft me verleid. Het gevecht met het stuk in mij dat comfortabel was met de gedachte dat alles bij het oude zou blijven is er niet meer. Mijn binnenwereld die heling nodig had om me kwetsbaarheid te tonen is geheeld. Het intense gevoel van vrijheid om te kunnen denken in mogelijkheden en de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn diepere verlangens streelt mijn huid. Ik laat de twijfels achter me. Ik ga zo ongelofelijk genieten van dit prachtige, nieuwe huidverzorgingconcept dat het mogelijk maakt om op een zuivere, zalige manier innerlijke schoonheid naar de oppervlakte te brengen.

The Holistic Way of Beauty
Voor wie niet begrijpt wat dat dan is… voor alle mensen die liefdevol, holistisch, vrouwelijk vage begrippen vinden… voor alle vrouwen die zich afvragen: werkt dit voor mij… is mijn antwoord vanaf nu heel simpel. Ik weet het niet! Je kunt het proberen met de Inner Peace & Outer Beauty Week. En ik hoop ontzettend dat je er net als de meer dan duizend vrouwen die je voorgingen enorm van gaat genieten om op de Holistic Way of Beauty meer expressie te geven aan jouw unieke schoonheid!

With Love & Grace,

Natascha