Een druilerige dag

27/08/2019

Regenachtige dagen
Stilletjes zat ze uren in de vensterbank, mijn dochter. Met haar neus tegen het raam geplakt tekende ze met haar adem poppetjes op het raam. Uren kon ik hiervan genieten. Mijn kleine wildebras werd rustig van de regen en ik… eerlijk gezegd ook, nog steeds. Omdat je dan gewoon even helemaal niets hoeft. Inmiddels is mijn dochter negentien en zijn we druk, druk, druk. Ons plan is om deze herfst de regenachtige dagen als goed excuus te gaan gebruiken om samen meer te tutten, te genieten, onze dromen te delen en daarvoor hebben we onze ideeën verzameld. We delen ze graag met je.

1. Een beauty-middagje
Dit idee kan natuurlijk niet ontbreken Pak je masker, een voetenbad of geef jezelf een uitgebreide verwenmanicure. Ga zitten met een bank vol kussens, maak een voetenbad en geef elkaar of jezelf een manicure en mooie gelakte nagels! Je kan natuurlijk ook naar je badkamer hollen en in je make-up tas gaan snuffelen of je leuke kleuren tegen komt. Op Pinterest kun je inspiratie opdoen om vervolgens een geweldige en knallende make-up look te maken. Wil je echt iets speciaals doen? Kijk dan even op de Inner Peace & Outer Beauty week , je ontvangt een pakket met  mini-producten en een online programma boordevol tips om meer rust en schoonheid te creëren.

2. No make-up
Voor veel vrouwen een grote uitdaging, maar helemaal niet zo’n slecht idee op dagen dat het regent. Juist dan heb je een extra excuus om lekker geen make-up te dragen. Natuurlijk even wennen, als je normaal iedere dag wel iets van je make-up gebruikt, maar voor een regendag is het ideaal. Je kunt je gezicht ook extra verwennen met een heerlijke massage (kijk in onze shop bij download beauty ritueel, daar staat een fijne gezichtsmassage) De Botanic Healing oil is er perfect voor omdat het bomvol helende extracten zit die je huid haar benodigde extra voeding geeft voor koudere dagen.

3. Bewegen
Wanneer je beweegt maakt je lichaam het stofje endorfine aan, dit stofje zorgt ervoor dat je je energieker en vrolijker voelt. Maak ’s ochtends een lange wandeling in de regen.
Het is vooral het psychologische effect dat lopen in de regen zo gezond maakt. Lopen in de regen wordt als rustgevend ervaren door de stilte die erbij hoort (er zijn weinig mensen buiten) en het bijna hypnotiserende geluid van vallende druppels op de regenkleding. Ook de natuur ziet er anders uit, het glinstert meer en de kleuren worden intenser. Vergeet niet je huid goed te beschermen!

4. De druilerige dag doos
Ik houd van “echte” boeken en “echte” magazines. Gewoon bladeren door een pagina om te slaan in plaats van swipen over een touchscreen. Of ben ik nu ouderwets? Maak als voorbereiding op je druilerige dag alvast een grote doos: “de druilerige dag doos”. Vul deze met mooie
magazines en heerlijke boeken. The American Book Center in Amsterdam is mijn favoriet. Naast heel veel Engelstalige boeken verkopen ze daar ook erg veel Amerikaanse en Britse magazines. Natuurlijk komt er ook een fijne mok bij http://www.nanii.nl/product/mok-gouden-rand/en heerlijke thee. Je nieuwe pyjamabroek en je wollen sokken.

5. Focussen, geven en vertellen
Ik hou van de herfst, in deze tijd keren we meer naar binnen, net als we dat letterlijk doen omdat de dagen kouder en korter worden.
Bij het naar binnen keren worden we uitgenodigd om te kijken waar we aan willen werken om meer innerlijke rust te krijgen. Welke dingen komen steeds maar weer op ons pad? Om meer inzicht te krijgen en je te laten inspireren is het super leuk om zelf te ‘kaart leggen’, ofwel leren werken met Tarot of inzichtkaarten. Er wordt wel gezegd dat je niet voor jezelf  de kaart mag leggen, maar dat is klinkklare onzin. De Tarot is bij uitstek geschikt om voor jezelf te gebruiken, als hulpmiddel bij alle vragen en keuzes die je op je levenspad tegenkomt. Er zijn heel veel verschillende soorten, ik koop ze graag bij de winkel Ananda in Haarlem. Ze hebben ook een webshop http://www.ananda.nl/category/view/tarot_affirmatie, hier kun je mooie sets kopen, die zonder bezorgkosten worden geleverd. Ook fijn!

En nu maar hopen op veel regenachtige dagen :-).

With Love & Grace,

Natascha