De weldaad en werking van kruiden in je voeding

27/08/2019

Het gebruik van kruiden in je eten of drinken versterkt de werking van bepaalde lichaamsfuncties. Kruiden kunnen je verwarmen en een spicy boost geven. Daarnaast is het ook nog eens erg lekker. Hierbij deel ik graag het recept voor een heerlijke lassi.

Lassi is een milkshake uit India en kan op alle mogelijke manieren klaargemaakt worden. Omdat yoghurt verkoelend werkt is dit voor de zomer heel lekker, in de winter kies ik graag voor karnemelk. Hieronder vindt je het recept voor een echte klassieke Indiase lassi met kardamon en rozenwater. Ik heb het recept gekregen van Rada Meursing. Ze is tien jaar chefkok geweest in een groot Hindoeklooster. Door haar ben ik verliefd geworden op de Indiaas – vegetarische keuken, ook wel Vedische keuken genoemd.

Hoeveelheid voor ongeveer 6 personen:

  • 1l. yoghurt, biologische of karnemelk
  • 6dl. koud water
  • 4 eetlepels palmsuiker en 6 eetl. honing
  • 2 eetl. rozenwater (tropische winkel)
  • ½ tot 1 theelepel gemalen kardamon
  • In de herfst kun je er ook geelwortel indoen, dat beschermt je tegen een verlaagde weerstand.

Meng alle ingrediënten met een garde of mixer tot er wat schuim op komt. Koel serveren door ijsblokjes toe te voegen of je laat de lassi een lange tijd in de koelkast staan. In plaats van rozenwater en kardamon kun je ook 2 eetlepels citroen of limoensap gebruiken of fijngemalen aardbeien, banaan, rijpe mango of munt.

Geniet van deze heerlijke herfst lassi van Tassie

With Love & Grace,

Natascha